Vad är kraven för att bli godkänd?

Kraven på dig som lånsökare är olika mellan alla företagen. Lättast är att du läser dig till minimumkraven hos det företag du är intresserad att låna pengar från. Vi har sammanställt lite information kring de vanliga kraven, så har du en möjlighet att bli lite klokare.

Svensk medborgare

Långivarna önskar att du är svenskmedborgare. Ofta är det ett krav på en att du varit svenskmedborgare under en viss tid, exempelvis 3 månader. Detta är ett rimligt krav från långivarens sida, hur skall dem annars ha möjlighet att hålla koll på sina kunder?

Ålder

Åldersgräns vid snabblån varierar mellan de olika företagen. Gemensamt är dock att man måste vara 18 år fyllda innan man kan ansöka om ett lån. Minimum kravet brukar variera mellan 18-23 år, det är olika. Du ser lätt och enkelt åldersgränsen för varje företag vi rekommenderar i tabellen på förstasidan.

Inkomst

En vanlig fundering hos dig som skall ta snabblån brukar vara hur vida det är ett krav på inkomst eller ej. Då pratar vi om inkomst som är synlig i deklarationen. Det är vanligt att det finns ett krav på en minsta årsinkomst vid snabblån, vilket är försåtligt då det speglar din återbetalningsmöjlighet ganska bra. Skillnaden från större lån är att snabblån oftast är en mindre summa och under kortare tid. Därför är kravet på inkomst ganska lågt satt. Ett vanligt exempel är en årsinkomst på 130.000 kronor. Läs mer om snabblån utan inkomst.

Anställning

Eftersom snabblån är ett mindre belopp i de flesta fall så är det därmed också en mindre risk för långivaren att låna ut pengar till dig. Det är ovanligt med krav på anställning. Det är ofta ett orosmoment när man tänker på lån, men här behöver du inte oroa dig. Läs mer om snabblån utan anställning.

Kreditvärdighet

Ens kreditvärdighet är viktig. Det finns flera saker som påverkar den, allt från din inkomst till hur många tidigare förfrågningar du har på dig. Det är också en av anledningarna till att det går så snabbt för ett företag att behandla din ansökan. Genom en kreditupplysning får nämligen företaget den grundläggande information om dig som de behöver för att behandla din ansökan. Du får därför svaret direkt på skärmen när du ansöker om snabblån.

När det gäller mindre belopp som snabblån, så är man ganska förlåtande när det gäller ens kreditvärdighet. Enda sättet att egentligen veta om det ser ok ut är att göra en ansökan hos en långivare. Skulle du mot förmodan bli nekad så kan du höra dig för vad anledning vara.

Betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning är fruktansvärt att dras med. Du har säkert stött på problem tidigare på grund av det. Du är inte ensam och man kan ha råkat ut för betalningsanmärkningar både medvetet och omedvetet. Det finns flera företag som erbjuder dig snabblån med betalningsanmärkning.

UC Förfrågningar

Du har säkert hört begreppet ”snabblån utan UC” tidigare. Det är nämligen ett populärt val både här genom oss och generellt sätt i branschen. För många förfrågningar hos UC anses nämligen negativt när du ansöker om lån, oavsett typ. Därför väljer folk gärna ett snabblån där kreditupplysningen görs hos ett annat företag, exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Dessa förfrågningar registreras enbart hos dem och inte UC.

Aktiva skulder

Aktiva skulder, då pratar vi om skatteskulder eller hos kronofogden. Detta brukar innebära ett tvärt nej för din ansökan tyvärr. Du kan prova, men ha inte höga förväntningar. Om det är möjligt så vänta tills du blivit av med dessa typer av skulder.

Tidigare snabblån & lån

Om du har ett aktivt lån så kan du inte ta ett nytt från samma långivare innan du betalt det gamla. Däremot andra lån brukar vara ok i de flesta fall.